cantantes

Marga Cloquell, Soprano

Nascuda a Mallorca, va començar els seus estudis a Mallorca amb Eulàlia Salbanyà. Va realitzar la seva formació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Antoni Aragón, Carmen Bustamante, Alejandro Zabala i Josep Ribot. Més tard es va traslladà a Viena per rebre els consells de Ruthilde Boesch i va ampliar els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Dolors Aldea y Marta Pujol.
Ha ampliat la seva formació en Masterclases amb Enrico Facini, Amelia Felle, Ana Luisa Chova, Ileana Cotruba, Fiorenza Cossotto, Jaume Aragall, Giulio Zappa, Armando Krieger i Dalton Baldwin.

Fou premiada en el XVIIè Concurs de cant de la Associació Amics de l'òpera de Sabadell i va guanyar el Primer premi en el XVIIIè Concurs de cant “Mirna Lacambra”. Ha guanyat el Primer premi en la Setena edició del Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla-Ciutat de Balaguer. Tambié se li va otorgar el premi del públic i la Beca d'Estudis de l'Escola d'òpera de Sabadell. Fou guardonada amb el premi solista de la Orquestra simfònica del Conservatori Superior de les Illes Balears en seva estància al centre.
En l'àmbit simfònic ha estat convidada per interpretar el Messiah de GF. Händel, Gloria de A. Vivaldi, Exultate Jubilate and Krönungsmesse de WA. Mozart, Requiem i Messe Base de Faure y Johannes Passion i Missa en Si menor de JS. Bach. Participa en cicles dedicats al Lied i a la cançó de concert al costat de pianistes com de Marta Pujol, Matthias Veit, Manel Cabero, Jorge Robaina, Ricardo Estrada i Ruben Fdez. Aguirre.

En l'àmbit operístic començà formant part de la Jove Comanyia d’òpera del Conservatori del Liceu amb el paper Fanny de La cambiale di matrimonio i Mimi de La Boheme en el Barcelona Opera Studio. Destaca el debut com Lucia de Lucia di Lammermoor a l'Òpera de Sabadell amb la Orquestra Simfònica del Vallés, amb gran èxit de públic i de crítica. Posteriorment ha interpretat Pamina i Papagena de Die Zauberflöte, Paggio de Rigoletto al Théâtre du Capitole de Toulouse dirigit pel mestre D. Oren. També, al mateix teatre va participat amb Irene a la sarsuela Doña Francisquita dirigida pel mestre J. Caballé-Domènech i Emilio Sagi. La temporada passada debutà Susanna a Il segreto di Susanna a Alessandria (Itàlia). Actuament interpreta Violetta de La Traviata en la producció que es porta a terme al Palau de la Música Catalana, on ha interpretat Francina de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra. Recentment ha debutat el rol protagonista de Matilde en el reestrenament de la sarsuela El reloj de Lucerna al Teatre Principal de Palma dirigida per José Maria Moreno y Carlos Martos. La pròxima temporada debutarà el rol de Nannetta de Falstaff a l'Òpera de Sabadell, Norina de Don Pasquale en el Festival d'òpera de Peñiscola, i Pamina de Die Zauberflöte i Micaela de Carmen al Palau de la Música Catalana.